Alagút szindróma - Neurológiai Központ

Alkar fájdalom

A golfkönyök epicondylitis medialis humeri a belső könyökdudor epicondylus medialis humeri területéről eredő izmok túlzott megerőltetése, ami elsősorban a hajlító izmokat érinti.

alkar fájdalom

Ilyenkor a felkarcsont belső bütyke körül csonthártyagyulladás alakul ki és a fájdalom általában itt jelentkezik először és húzódik le teljesen a tenyérgyökig. A fájdalom jelentkezhet csak terhelésre, de akár súlyosabb esetben nyugalmi helyzetben is már panaszt okozhat.

alkar fájdalom

Mitől alakul ki a teniszkönyök és mik a tünetei? A teniszkönyök epicondylitis lateralis humeria külső könyökdudor epicondylus lateralis humeri területéről eredő, különösen az alkar feszítő izmait érintő elváltozás, a csukló túlzott megerőltetése révén alakul ki.

A teniszezők körében gyakoribb, a csuklót hátrafelé mozgató izmok egyoldalú terhelése révén, de előfordulhat nehéz fizikai munkát végzőknél, gépíróknál, vagy akár rosszul kivitelezett csavaró mozdulat hatására is.

Az alkar fájdalom okai, tünetei és kezelése gyógytornával

Általában a könyökdudor fájdalmával, duzzanatával és mozgási nehézségével jár. Hogyan kezdjünk a kezelésbe? Ha úgy érezzük golf- vagy teniszkönyökkel állunk szembe, érdemes elmennünk kivizsgáltatni, mivel súlyosabb esetben akár műtéti eljárásra is kerülhet sor. Keressünk alkar fájdalom egy ortopédorvost, aki majd tovább irányít minket.

Ha megvan a pontos diagnózis kezdődhet a kezelés egy gyógytornász segítségével.

alkar fájdalom

Elavult elméletek szerint a legmegfelelőbb kezelés a tehermentesítés, ezzel azonban nem értünk egyet, hiszen tudjuk, hogy a megfelelő regenerációhoz, a gyulladáscsökkentéséhez nélkülözhetetlen a mozgás, amely segíti a nyirok és vérkeringés fokozódását, illetve a kóros szöveti letapadások kialakulásának gátlását. Azzal viszont mi is egyetértünk, hogy mindenképpen csökkentenünk kell a terhelését az adott ízületnek, a nagyobb súlyokkal, monoton mozgással való terhelését csökkentsük és helyette alkar fájdalom mobilizáló feladatokat.

Ha a mozgásterápia nem elegendő alkalmazhatunk kiegészítő terápiákat pl.

Ha a konzervatív kezelés hosszabb idő után sem vezet eredményre, műtéti beavatkozást végzünk. Egyesek a könyöktáji izomhüvely fascia bemetszését vagy a fájdalmas izomcsoport eredésének leválasztását javasolják.

alkar fájdalom

Némelyek az izomzat rekonstrukcióját végzik, a szakadt területek kimetszésével. A műtét után tanácsos a végtag nyugalomba helyezése, gipszsínnel vagy egyéb külső rögzítővel legalább a sebgyógyulásig.

Mi történik, ha nem foglalkozunk a panaszokkal és tovább erőltetjük a mozgást? Sajnos, ha nem foglalkozunk kellőképpen a problémánkkal akár súlyosabb állapotba is kerülhetünk, amelyet már csak műtéti eljárással tudunk majd kezeltetni.

alkar fájdalom

Ezért, ha érezzük, hogy könyökünk fáj, duzzadt és nehéz a mozgatása, mindenképpen vizsgáltassuk ki. Majd keressünk fel egy gyógytornászt, aki segít megtanulnunk azokat a feladatokat, amelyek az alkar, illetve a könyök tehermentesítésében segít nekünk és amelyek által az itt lévő izmokról levesszük doa ízületek kezelése feszülést.

Alkar fájdalom kezelése mellékhatások nélkül

Alkar fájdalom eljárni gyógymasszőrhöz, aki fellazítja az itt lévő kötőszöveteket. Illetve alkalmazzunk otthon SMR hengert, kinesio tapet, flossingot, hogy megfelelő állapotba tudjuk tartani az itt lévő kötőszöveteket.

Kapcsolódó termékek.

alkar fájdalom