Csípőfájdalom fiatal felnőttkorban – avagy a csípőízület ütközéses szindrómája

Csípőízületi szindrómák

Tartalom

  csípőízületi szindrómák

  LinkedIn Bursitis — nyáktömlő gyulladás A csípőízületi porckopáson kívül több más lehetőség van, ami csípőtáji fájdalmat okozhat. Ilyen például a porckorongsérv, és más gerincbetegségek kisugárzása a csípő felé, vagy a combcsontfej ún. Az említett betegségekhez képest a bursitis sokkal jóindulatúbb mozgásszervi probléma, azonban a tünetek megjelenések csak kevesen gondolnak rá.

  csípőízületi szindrómák

  Kezeléséhez azonban kulcsfontosságú a bursitis időben történő felismerése! A nyáktömlő gyulladást általában a csípő megerőltetése okozza, és hirtelen fellépő fájdalommal, valamint duzzanattal jár.

  csípőízületi szindrómák

  Nem kíséri azonban láz vagy gyengeség, ezért a laikusok ritkán gondolnak gyulladásra. Ortopéd szakorvos azonban könnyen megállapíthatja a helyes diagnózist.

  csípőízületi szindrómák

  A nyáktömlő gyulladás kezelése meglehetősen eltér a csípőízületi porckopás kezelésétől, ezért mindenképpen csípőízületi szindrómák öndiagnózis helyett szakorvosi segítséget kérni. A nyáktömlők, azaz bursák az ízületek kipárnázására, az izmok-ínak mozgásának megkönnyítésére szolgáló, folyadékkal teli üregek.

  Gyulladásuk esetén az adott testrész nyugalomba helyezése, pihentetése alapvetően szükséges. Emellett nonszteroid fájdalomcsillapító krémek helyi alkalmazása, speciális, kímélő-átmozgató gyógytorna, esetleg krioterápia jön szóba. Ritkán, makacsul fennálló panaszok esetén szükség lehet a folyadékgyülem leszívására, vagy helyi hatású, gyulladáscsökkentő szteroidos injekciós kúrára.

  csípőízületi szindrómák

  Műtéti megoldása csak extrém esetben merül fel. A megfelelő diagnózis tehát kulcsfontosságú a kezelés sikerességéhez.

  • metabolikus X szindróma | digitalneuron.hu
  • Ezekkel a módszerekkel csillapítható a fájdalom.
  • A csípőbetegségek főbb típusai Osteoarthritis Osteoarthritis degeneratív ízületi gyulladás gyakran alakul ki a csípőízületben.

  Panaszok esetén mindenki forduljon ortopéd szakorvoshozhiszen tapasztalatunkkal és tudásunkkal mi mindig gyógyulást szolgáljuk!